Putarine u Slovačkoj

Ići dole

Putarine u Slovačkoj

Počalji od siera taj Pet Nov 22, 2013 3:49 pm

Od 1.01.2014 svi uredjaji za naplatu putarine u vozilima moraju da budu usaglašeni sa emisionim klasama vozila E3 E4 i E5, EEV, E6

Slovačka agencija nadležna za putarine uputila je apel svojim korisnicima da zbog promena u grupama emisionih klasa vozila koje određuju visinu plaćanja putarine do kraja godine moraju svoje OBU uređaje uskladiti sa nastalim promenama.
Od 1. januara 2014. godine u Slovačkoj stupa na snagu nova direktiva o grupama emisionih klasa za vozila prema kojima se određuje visina iznosa putarine.

Sada će vozila kategorije EURO IV biti svrstana u grupu sa vozilima kategorije EURO III dok će sledeću grupu činiti vozila EURO V, EEV i VI.

Zato je potrebno da vozila koja su pre pripadala grupi EURO IV, V i EEV na kojima već posedujete OBU jedinicu sada prebacite u odgovarajuću grupu.

Promena se vrši na sledeći način:
Prilikom sledećeg odlaska u Slovačku potrebno je da se vozač javi distributivnom centru agencije za putarine na graničnom prelazu i donese sa sobom OBU jedinicu jer je nju potrebno prepodesiti a sa sobom treba da ima i ovlašćenje preduzeća za to kao i sertifikat za vozilo kojim dokazuje kategoriju vozila.

UKOLIKO SE OVE PROMENE NE IZVRŠE DO 1. JANUARA 2014. OBU JEDINICE NA OVIM VOZILIMA ĆE OD OVOG DATUMA BITI BLOKIRANE.

_________________
Red Bul daje krila al zato rakija daje quatro
avatar
siera
Admin

Broj poruka : 15103
Datum upisa : 21.02.2013
Lokacija : ČA 32

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu