Siera Tir D.O.O.
+16
najsporiji
Miodrag
danilosin
fh480zr
gorance
Gligi
vule
stralis3
rade 1993
Željo
M-Hunter
zeljko
Sotir
Intarder
siera
私はマイケルです
20 posters
Strana 4 od 9
Strana 4 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Siera Tir D.O.O.
Pa neka predje još toliko i poljubiću ga u auspuh
Datum upisa : 21.02.2013
Miodrag ::Neka Vas još dugo služi!
Koliko dugo radite samo Rusiju? Kada je poslednji put išao u neki drugi kraj?
Bio je u prošloj godini, sve zavisi kako se uklopi medju vreme izmedju tura ka istoku, ali kad se nešta konkretno ukaže ide se.
Rade gde ima vise ponuda za ture na istok ili ka Eu!!!
rade 1993- Broj poruka : 872
Datum upisa : 30.03.2013
Godina : 31
siera- Admin
- Broj poruka : 28455
siera- Admin
.....lepo , lepo i u zdravlje da te dugo i dobro sluzi nova "obuca" za kamion.Po svim referencama, kupio si gumu od vrlo renomiranog proizvodjaca pneumatika na svetskom trzistu, a u toku eksploatacije ces se najbolje uveriti o samom kvalitetu iste.
Nista nije slucajno pa i taj ponovni susret na istom mestu.Srecan vam put obojici.
Nista nije slucajno pa i taj ponovni susret na istom mestu.Srecan vam put obojici.
najsporiji- Broj poruka : 20858
Datum upisa : 24.02.2013
Godina : 66
Odlicna stvar sto je jedan od tvojih kamiona dobio nove gume ,a isto vrhunska stvar je da ima posla i da moze koji kint da se zaradi u ovo tesko vreme gde su troskovi sve veci,a zarade sve nize.
Sotir- Broj poruka : 7026
Odlicno, ulaganje u sigurnost se uvek isplati. Kazite mi, koje su gume u teretno programu, da tako kazem, najbolje? Vidim da su dosta u primeni Continental, Miselin...Kormoran kod malo starijih kamiona. Znam da je Yokohama kod auta medju najboljima, kakav im je status medju teretnjacima?
stralis3- Broj poruka : 2362
Datum upisa : 02.03.2013
Godina : 35
Yokohama je skoro ne poznata na našim prostorima u kamionskom programu, inače kod nas je kvalitet guma skoro nikakav na našim prostorima, svi brendovi su izmestili proizvodnju u istočne regione EU PL,SK, RO, i onda jbg više u to nemam poverenja. Na našim prostorima nema da se kupi guma EU kvaliteta recimo kvalitet koji se prodaje u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji itd
U tu ruku msm da je tvoj izbor bio najadekvatniji. Nije isto, ali da napomenem, nama je Golf stigao sa 4 nove Yokohama zimske gume, iz Italije. Izuzetne su, velika, duboka sara i odlicno prijanjanje. Made in Japan...nema tu greske...
Ova dimenzija Yokohame se radi baš u Japanu ali recimo 315/80/22,5 se radi na Taiwanu e sad ima li tu razlike u kvalitetu nemam pojma, dezen i tip su iste ali za kvalitet ima li razlike nemam pojma
I nase su Japan, ali je auto uvoz iz Italije. Ovo sto cu da navedem Neso moze da potvrdi ili opovrgne. Naime, cuo sam od nekih dilera polovnim automobilima da su Italijani prosto ludi za Yokohamama i da ih najcesce monitraju na svoja vozila. E sad...
....istina Milose i nisi puno pogresio jer iako se to cini manje vaznim, ali vozila iz Italije jesu pretezno "obuvena" u Pireli, Kleber, Jokohamu i Kontinental pneumatike.Ako cemo iskreno, sve sto izvorno dolazi iz Japana hteli to ili ne ali moramo da priznamo da je vrhunskog kvaliteta.Po meni je manji problem sa tzv.izmestenim fabrikama koje nose oznaku Made in ...... a proizvod dolazi iz Kine ili neke nama blize drzave iz istocnih drzava naseg kontinenta.Mozda sam u krivu ali recimo vrhunsko svetsko Eneos ulje koje je proizvedeno u Japanu i ulje sa istim oznakama "kvaliteta" napravljeno u Evropi, nisam bas nesto siguran da su potpuno identicna .Uostalom na etiketi od ambalaze sve isto pise samo su im ipak ambalaze drugacije, slucajno ili ne, procenite sami. Jesam jedan od onih koji veruju i postuju izvorni proizvodjacki kvalitet bez obzira na vrhunski renome proizvodjaca .
P.S. ...koliko samo guma sa razlicitim proizvodjackim oznakama pojedinih vise manje poznatih ali i jeftinijih proivodjaca pneumatika, ide iz Pirota put evrope sa raznoraznim made in .... oznakama na gumi.Otkud neki kupac u Francuskoj, Nemackoj ili Ceskoj sutradan zna da je to napravljeno u Pirotu ?Mnogo toga se istovari i Clermontu u njihove fabricke magacine jer je tamo sediste fabrike i odatle se potom distriburia na dalju prodaju po jevropi.
P.S. ...koliko samo guma sa razlicitim proizvodjackim oznakama pojedinih vise manje poznatih ali i jeftinijih proivodjaca pneumatika, ide iz Pirota put evrope sa raznoraznim made in .... oznakama na gumi.Otkud neki kupac u Francuskoj, Nemackoj ili Ceskoj sutradan zna da je to napravljeno u Pirotu ?Mnogo toga se istovari i Clermontu u njihove fabricke magacine jer je tamo sediste fabrike i odatle se potom distriburia na dalju prodaju po jevropi.
Da li su cene guma istih proizvodjaca priblizno iste cene i kod nas i preko,ili je razlika osetna?
...to ce nam Rade najpreciznije reci a mene najvise zanima kako ce ova nova guma drzati vozilo po kisi jer po suvom sve drze, ali kada je put klizav mnogo je vazno prijanjanje pneumatika u takvim uslovima, sto sa druge strane puno govori o kvalitetu smese od koje je guma napravljena.Koliko ce se ovi pneumatici i kavim intenzitetom trositi , to je pitanje na koje se ne moze sad' dati odgovor jer to realno zavisi od mnogo faktora, no imajuci u vidu u ovom konkretnom slucaju nacin Radetove voznje, mislim da ce konacni zakljucak o kvalitetu ovih guma, biti vrlo, vrlo objektivan podatak koji moze mnogima da pomogne prilikom odlucivanja o nabavci novih guma.
Da ne ispadne da ja sad' kao nesto preterano 'falim Radeta, ali istina je da on to cuva i vozi vrlo pazljivo, vodi racuna o mnogo faktora koji uticu na kompletnu eksploataciju vozila i on se sam fali, ne treba mu niko drugi.Zasugurno takav pazljiv nacin voznje i poredjenje iste gume u eksploataciji kod nekog konstantnog prevelikog "akanja" , zatim cestog okretanja "u mesto" ili u keca pod teretom, pa i konstantnom jakom stiskom po pedali kocnice, te se dve potpuno razlicite vrste eksploatacije ne mogu porediti a tako ni potrosnja i trajnost guma na takvim razlicim vrstama voznje.Nekada je najlakse proveriti na kamionu istrosenost kocionih obloga na komjuteru, to sad' imaju svi kamioni i taj podatak puno toga moze da kaze u odnosu na broj predjenih kilometara izmedju dve kontrole.
Da ne ispadne da ja sad' kao nesto preterano 'falim Radeta, ali istina je da on to cuva i vozi vrlo pazljivo, vodi racuna o mnogo faktora koji uticu na kompletnu eksploataciju vozila i on se sam fali, ne treba mu niko drugi.Zasugurno takav pazljiv nacin voznje i poredjenje iste gume u eksploataciji kod nekog konstantnog prevelikog "akanja" , zatim cestog okretanja "u mesto" ili u keca pod teretom, pa i konstantnom jakom stiskom po pedali kocnice, te se dve potpuno razlicite vrste eksploatacije ne mogu porediti a tako ni potrosnja i trajnost guma na takvim razlicim vrstama voznje.Nekada je najlakse proveriti na kamionu istrosenost kocionih obloga na komjuteru, to sad' imaju svi kamioni i taj podatak puno toga moze da kaze u odnosu na broj predjenih kilometara izmedju dve kontrole.
Poslednji izmenio najsporiji dana Ned Jun 29, 2014 5:05 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Ove gume sam uzeo iz više razloga a jedan je jer ih od leta 2012 imam na Stralisu za sada su odlične "upolovačene" su na oko 150000km su sada imaju teže uslove rada lošiji putevi sa udarnim rupama itd za sada su na mom kamionu odlične, videću kako će biti na Volvu i u jednom i drugom su unutra balansne kuglice radi stalnog balansiranja gume, videću da potražim slike iz 2012 i uzeo sam iste gume 104 ZR
.....jedan od razloga sto ti gume traju jesu zasigurno balansne kuglice i drago mi je da ti nista ne prepustas slucaju.Potrajace ove gume kod tebe poprilican broj kilometara.
Sad gledam po kompu ali izgleda da te 2012 nemam slike od Yokohame koju sam tada stavio, isto su u njima kuglice za balansiranje tako da nema zezanja
E našao sam na strani 3. u ovoj temi gume sa mog Stralisa
siera- Admin
Kada ga budes sredio bice kao nov .
Od napred će se sijati, sa strane moraće poliranje
....ma bice to sve ekstra nkad' se namontira sto rece Dragance, bice zaista k'o nov.Bravo.
Stigao novi branik, na farbanju je, maska okrpljena isto je na farbanju, bočni usmerivači isto na farbanju, donji spojleri okrpljeni idu sutra na farbanje, danas zamenili prednji jastuk kabine ovaj moj je malo ispistao vazduh na gornjem metalnom delu, pošto je ovo sad na izvolte za zamenu jedan šaf gore i jedan dole sve skupa pola sata rešio sam da eventualno izbegnem skidanje branika idući put za zamenu. Danas primetim da je malo intercoller masan, znači ima pukotina tako da će i on na varenje kolko sutra, sve to sad dodje na izvolte za zamenu kad je raspremljeno
Uradio test motora, turbina i injektori, injektor prvi ima odstupanje a on mi je zamenjen pre godinu dana tako da će morati da se svi opet prešteluju.
Uradio test motora, turbina i injektori, injektor prvi ima odstupanje a on mi je zamenjen pre godinu dana tako da će morati da se svi opet prešteluju.
siera- Admin
Strana 4 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strana 4 od 9
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu